Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σε ρινγκ κινδύνεψε να μετατραπεί η Πλατεία Κοτζιά

Σε ρινγκ κινδύνεψε να μετατραπεί η Πλατεία Κοτζιά



Αθήνα Παραλίγο να μετατραπεί σε... ρινγκ η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην πλατεία Κοτζιά, που το βράδυ της Δευτέρας είχε εικόνα διάλυσης από την ένταση και τα φραστικά επεισόδια μεταξύ του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, του εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Π. Κωνσταντίνου, αλλά και δημοτικών συμβούλων της Ανοιχτής Πόλης. Εντός της αίθουσας μεταφέρθηκαν οι αντιθέσεις για το μεταναστευτικό, οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι του «έξω οι ξένοι» που ανακατεμένοι με μέλη της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται κάθε τόσο απέναντι σε άλλους κατοίκους που προτάσσουν τη ζωή στην πόλη χωρίς ρατσισμό. Aφορμή, αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου της Αθήνας στην πλατεία Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε δεκτό το αίτημα της δημοτικής συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης κυρίας Μαρίας Κανελλοπούλου να δοθεί ο λόγος σε μια κάτοικο της περιοχής, γνωστή για την αντιρατσιστική της δράση, για να περιγράψει όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση. H κυρία Μαρίνα Βήχου κατήγγειλε ότι στην πλατεία Αττικής, την περασμένη Κυριακή, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να ματαιώσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Η παρέμβασή της προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέη να μιλήσουν και κάτοικοι της... άλλης πλευράς, για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Όπως περιέγραφαν δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Μιχαλολιάκος επέμενε και κατηγορούσε τον κ. Μπέη ότι δεν δίνει το λόγο σε άλλους κατοίκους. Κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα της αίθουσας και μπήκε ένας άνδρας ο οποίος στράφηκε προς τον κ. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αρχίζοντας τις λεκτικές αντεγκλήσεις. Παράλληλα, στην αίθουσα εισέβαλλαν άλλα τέσσερα άτομα, που όπως έλεγαν μάρτυρες στο περιστατικό, δήλωσαν στο προσωπικό ασφαλείας του δήμου ότι ήθελαν να προστατεύσουν τον κ. Μιχαλολιάκο.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο μεταξύ εκτόξευε βαριές εκφράσεις, προς τον κ. Μπέη και σε δημοτικούς συμβούλους της ήσσονος αντιπολίτευσης. Επικράτησε χάος, διεκόπη η συνεδρίαση και αργότερα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ανέπτυσσε τον προβληματισμό του για τέτοιου είδους γεγονότα που από τη μια εκφυλίζουν τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, και από την άλλη διαμορφώνουν καταστάσεις εξοικείωσης με απειλές βίας, ύβρεις και αντεγκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου