Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Μπιρμπίλη - Μπουτάρη: Προτεραιότητα η ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη

Απορριμματοφόρα και ειδικοί κάδοι ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη Θεσσαλονίκη, θα δοθούν άμεσα στον δήμο της πόλης. Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη το απόγευμα με τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ, τόνισε ότι κατόπιν ενεργειών του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Αλλων Προϊόντων και μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης τα οχήματα και οι κάδοι θα παραδοθούν άμεσα στην «πνιγμένη» από τα σκουπίδια Θεσσαλονίκη.
Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του δήμου Θεσσαλονίκης για αγορά απορριμματοφόρων αποκομιδής απορριμμάτων. Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Η κυρία Μπιρμπίλη και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν και για τους στόχους του Προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 και του Ρυθμιστικού Σχεδίου της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επικαιροποίησης και θα προωθηθεί άμεσα για θεσμοθέτηση.
Η υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά στα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου