Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Οι πρώτες συνεδριάσεις για την εκλογή δημοτικών συμβουλίων

Πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς
Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης συζητά με τον τέως δήμαρχο Ν.Κακλαμάνη
Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης συζητά με τον τέως δήμαρχο Ν.Κακλαμάνη   
Πρεμιέρα για τους Δήμους του «Καλλικράτη» την Κυριακή με τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη δημοτικών συμβουλίων.

Στην Αθήνα εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Μπέης, αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Σκιαδάς και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Κωσταντάρας. Ειδικότερα από τους 47 δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στη διαδικασία (υπήρχε μία απουσία) ο κ. Μπέης έλαβε 40 ψήφους, ο κ. Σκιαδάς 33 ενώ για τον κ. Κωσταντάρα χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία γιατί στην πρώτη δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών των επιτροπών για την Ποιότητα Ζωής και των Οικονομικών, οι οποίες προβλέπονται από τον «Καλλικράτη». Επίσης εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και οι 10 θέσεις αντιδημάρχων.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Π.Αβραμόπουλος, από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, αντιπρόεδρος ο Χ.Αηδονόπουλος, από την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, και γραμματέας η Ελ.Τζιούτζια από την παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή.

Τα μέλη του προεδρείου ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις (44 υπέρ) εκτός από τους δύο δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ψήφισαν «λευκό».

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από όλους να δουλέψουν με πνεύμα σύνεσης και συναίνεσης και προτεραιότητα είναι τα θέμα κοινωνικής πρόνοιας, με τη στήριξη των φτωχών και όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση. Αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται τη Δευτέρα στις 4μ.μ.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρότεινε να συζητηθεί στις πρώτες συνεδριάσεις ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του, και το προεδρείο αποδέχθηκε την πρόταση.

Στη συνέχεια, εκλέχθηκαν τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, στις οποίες επικεφαλής θα είναι αντιστοίχως οι αντιδήμαρχοι Χασδάϊ Καπόν και Ανδρέας Κουράκης. Η εκλογή τους έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξήρε τη σημασία των Επιτροπών και κάλεσε και τα αναπληρωματικά μέλη να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.

Στον Πειραιά το κλίμα ήταν επίσης συναινετικό, ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν αντάλλαξε ούτε χειραψία με τον Πέτρο Μαντούβαλο.

Να υπάρξει συναινετική πορεία υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου ευχήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ ο Τάκης Μίχας δεσμεύθηκε να συνεργαστεί και να στηρίξει τις θετικές πρωτοβουλίες.

Στη Στυλίδα της Λαμίας, ο νέος δήμαρχος, Απόστολος Γκλέτσος, δεν κατόρθωσε να εκλέξει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή, από το συνδυασμό του, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με συνέπεια να μην συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Έτσι μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες διέκοψαν για την επόμενη Κυριακή, όπου θα συνεδριάσουν εκ νέου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου