Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Φραγμός Μπουτάρη σε ανδριάντα Καραμανλή και 3 αναψυκτήρια

Και τα δύο θέματα τα πέρασε εσπευσμένα η απερχόμενη διοίκηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Σύμφωνα με τον Γ. Μπουτάρη, οι αποφάσεις στερούνται νομιμοποίησης
Σύμφωνα με τον Γ. Μπουτάρη, οι αποφάσεις στερούνται νομιμοποίησης

«Μπλόκο» σε τετελεσμένα τα οποία επιχειρεί η απερχόμενη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης προσπαθούν να βάλουν ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του.

Το ένα θέμα αφορά την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι από το νέο δημαρχείο. Ομως τέτοια απόφαση δεν υπάρχει από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την τοποθέτηση του ανδριάντα στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, στην αρχή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε άλλο σημείο από το σημερινό, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το δεύτερο θέμα αφορά τη δημοπρασία για τη μίσθωση τριών αναψυκτηρίων στα νέα θεματικά πάρκα στη νέα παραλία της πόλης.

Με την εγκατάσταση όμως αναψυκτηρίων έχει διαφωνήσει η πλευρά Μπουτάρη. Και τα δύο είναι θέματα που οι παράγοντες της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου τα πέρασαν εσπευσμένα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή το τελευταίο διάστημα και ενώ βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με στελέχη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» του Γ. Μπουτάρη, οι αποφάσεις αυτές στερούνται νομιμοποίησης, καθώς ο νόμος προβλέπει πως έναν μήνα πριν από τις εκλογές μπορούν να λαμβάνονται μόνο αποφάσεις με κατεπείγοντα χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου