Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εν καιρώ τα αίτια της ήττας

Απέφυγε τα δύσκολα ο Κώστας Γκιουλέκας, δηλαδή τη συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με υποψηφίους του ψηφοδελτίου του, την πρώτη μετά τις εκλογές, και τη μετέθεσε γι' αργότερα.

Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα, καθώς είναι έκδηλη η πίκρα και η απογοήτευση από την ήττα. Ο Κ. Γκιουλέκας ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την ήττα, αλλά σταμάτησε εκεί τη συζήτηση για τις ευθύνες, λέγοντας πως ο καταμερισμός τους και η κριτική θα γίνουν αργότερα.

Ακόμα κι όταν οι συνομιλητές θέλησαν να αποδώσουν ευθύνες, εκείνος δεν συνέχισε τη συζήτηση. Χωρίς να αναφέρουν ονόματα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έστρεψαν τα πυρά τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλο, τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τη Ν.Δ., ενώ υπήρξε κριτική και για οργανωτικές αδυναμίες του συνδυασμού. Σε κάποια στιγμή έγινε λόγος για «γενίτσαρους», όμως υπήρξε αντίδραση από παρευρισκόμενους που σημείωσαν ότι δεν ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός σε όσους με τη στάση τους έβλαψαν το συνδυασμό.

Ο Κ. Γκιουλέκας τούς ζήτησε να αφήσουν στην άκρη την γκρίνια και την εσωστρέφεια. «Συνεχίζουμε την πορεία μας και ως δημοτική ομάδα» υπογράμμισε. Πρόσθεσε πως το εγχείρημά τους δεν ήταν ευκαιριακό και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την πόλη, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με τις προτάσεις που διατύπωσαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Δεσμεύτηκε για τακτικές συναντήσεις της δημοτικής ομάδας και ζήτησε από τα μέλη της προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και λειτουργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου