Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Χρ. Μάτης: Πολιτικός όρκος για το νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Υπέρ της πολιτικής ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τάσσεται, με επιστολή του προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην πράξη» Χρήστος Μάτης.


"Η άποψή μας, την οποία διαμορφώσαμε αφού συζητήσαμε και με τους νομικούς μας συμβούλους, είναι ότι η ορκωμοσία πρέπει να είναι πολιτική. Και αυτό όχι γιατί αδιαφορούμε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όσων έχουν, αλλά αντίθετα, επειδή τις σεβόμαστε βαθειά. Θεωρούμε όμως ότι ο όρκος που προβλέπεται στο άρθρο 52 του νέου θεσμικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, είναι ισχυρός και χωρίς θρησκευτική τελετή", επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μάτης και προσθέτει:

"Ο όρκος για πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και τίμια και ευσυνείδητη εκπλήρωση των καθηκόντων του δημοτικού συμβούλου, δεν χρειάζεται άλλους εγγυητές, πλην της ίδιας της συνείδησής μας. Θα θέλαμε όμως στην τελετή της ορκωμοσίας να προσκληθεί τόσο ο Επίσκοπος της Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των δογμάτων που έχουν ως έδρα τους την πόλη μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου