Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Νικ. Κακλαμάνη με Γ. Καμίνη

  • enet.gr, 11:58 Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

  • Τελευταία ενημέρωση: 13:19 Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σε εξαιρετικό κλίμα, όπως δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης, έγινε σήμερα η συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα Γιώργο Καμίνη, στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καμίνης ενημερώθηκε για ζητήματα του δήμου και για θέματα επικαιρότητας, όπως ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Αθήνα.
Και οι δύο αποφάσισαν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης, "μεγιστοποιώντας τα σημεία στα οποία συμφωνούν και ελαχιστοποιώντας τις μεταξύ τους διαφορές", αν και όπως πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι κάτι αρνητικό, αφού μέσα από το διάλογο μπορούν να καταλήξουν σε θετικά συμπεράσματα.
Ο κ. Καμίνης είπε ότι ενημερώθηκε, από τον κ. Κακλαμάνη, σε αυτή την πρώτη συνάντηση για θέματα του δήμου, ενώ έως το τέλος του χρόνου, θα έχει ενημέρωση και από άλλες δημοτικές υπηρεσίες, ώστε από τις 2 Ιανουαρίου του 2011, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, να έχει μια πλήρη εικόνα των ζητημάτων του δήμου.
Σε ότι αφορά, στο θέμα του χριστουγεννιάτικου εορτασμού, ο κ. Καμίνης είπε πως ο κ. Κακλαμάνης μπορεί να χειριστεί το θέμα αυτό κατά το δοκούν. Ωστόσο, πρόσθεσε, πρέπει να ισορροπήσει η κατάθλιψη που βιώνουν οι πολίτες σήμερα, λόγω οικονομικής κρίσης, με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Νικήτας Κακλαμάνης: "Υποδέχτηκα τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο σήμερα, και οφείλω να πω ότι η συνάντησή μας - επειδή το είδαμε να γράφεται - έγινε μετά από δική μας τηλεφωνική επικοινωνία και όχι μέσω e-mail όπως διάβασα. Του έκανα μια γενική ενημέρωση κατ' αρχήν. Για τις επιμέρους ενημερώσεις ο συνεργάτης ο δικός του και ο γενικός γραμματέας του Δήμου θα αναλάβουν τα υπόλοιπα, ώστε από τη Δευτέρα και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να έχει πλήρη ενημέρωση σε όποιους τομείς επιθυμεί. Συζητήσαμε μερικά επείγοντα θέματα, τα οποία πρέπει να εκτελεστούν, όπως π.χ. οι εορτές των Χριστουγέννων, για τα οποία ήθελα να έχω την άποψή του και τον ευχαριστώ διότι στην ουσία μου είπε, κάντε αυτό που θέλετε - δεν είναι θέματα τα οποία είναι αιχμής - αφού είναι για το καλό της πόλης. Νομίζω ότι η πρώτη μας συνάντηση ήταν σε εξαιρετικό κλίμα διότι και οι δύο κατ' αρχήν - αν θέλετε εντός εισαγωγικών - συναποφασίσαμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της Αθήνας. Μεγιστοποιώντας αυτά που συμφωνούμε και μας ενώνουν και ελαχιστοποιώντας όσα ενδεχομένως έχουμε διαφορετική άποψη. Βέβαια η διαφορετική άποψη κατ' ανάγκη δεν είναι κακό γιατί καμιά φορά μέσα από τον διάλογο καταλήγεις πάλι σε μία κοινή θέση. Του ευχήθηκα εκτός όλων των άλλων και τύχη, γιατί χρειάζεται ο Δήμαρχος της Αθήνας να έχει και τύχη".

Γιώργος Καμίνης: "Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που με υποδέχτηκε εδώ στο Δημαρχιακό Μέγαρο που είχα την ευκαιρία να το δω και από κοντά, δεν είχε τύχει ποτέ προηγουμένως. Είχαμε μια πρώτη γενική συζήτηση και με ενημέρωσε για κάποια επείγοντα ζητήματα. Σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων του είπα ότι θα πρέπει να τηρηθεί - και δεν διαφώνησε σε αυτό - μια ισορροπία μεταξύ των εξόδων γιατί βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά και η πόλη βρίσκεται σε κατάθλιψη, υπάρχει πολλή θλίψη και πολλή αμηχανία και πρέπει οι άνθρωποι να χαρούν. Κατά τα λοιπά, εμείς σε συμφωνία με τον κ. Δήμαρχο θα ενημερωθούμε στη συνέχεια λεπτομερώς από όλες τις διευθύνσεις, απ' όλα τα νομικά πρόσωπα και τους οργανισμούς που ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου, προκειμένου τη 2α Ιανουαρίου - οπότε και θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας - να έχουμε την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας υιοθετώντας μία εποικοδομητική στάση με την αντιπολίτευση, γιατί τελικά όλοι υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου