Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κατέλαβαν το δημαρχείο Πειραιά

  • Κατάληψη στο δημαρχείο του Πειραιά πραγματοποιούν από χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου, διεκδικώντας υπερωρίες και νυχτερινές προσαυξήσεις δύο μηνών.

Κανένας εργαζόμενος δεν μπορούσε να μπει χθες μέσα στο δημαρχείο για να δουλέψει, καθώς ένα μεγάλο μαύρο πανό που έγραφε «κατάληψη» βρισκόταν μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, και οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αποκλεισμένο το δημαρχείο μέχρι το μεσημέρι.

«Εχουμε κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να συναντήσουμε τον δήμαρχο Π. Φασούλα και τον γ.γ. Γ. Οικονομόπουλο, αλλά δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει», υποστηρίζει ο γ.γ. του σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα Β. Γκιτάκος. «Εκείνο που ζητάμε εμείς είναι να απεγκλωβιστεί η διαδικασία, να μπουν οι υπογραφές και κάποια στιγμή να πάρουμε τα λεφτά μας, τα οποία τα έχουμε δουλέψει», προσθέτει ο Β. Γκιτάκος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του σωματείου, ο κ. Φασούλας δεν δέχεται να τους δει, λόγω της κόντρας που είχε δημιουργηθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οσον αφορά τα χρήματα που τους χρωστά ο δήμος, για κάθε εργαζόμενο ανέρχονται σε 750 με 800 ευρώ και για τους δύο μήνες.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται ούτε για απεργία ούτε για αποχή, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά την αποκομιδή των σκουπιδιών. Η κατάληψη στο κτίριο του δημαρχείου πραγματοποιείται με βάρδιες και σύμφωνα με τον γ.γ. θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου