Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσίες Μιχαλολιάκου και Ψωμιάδη στον Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

  • Καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ημέρα ορκωμοσίας για τις νέες αυτοδιοικητικές Αρχές στον Δήμο Πειραιά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την Κυριακή, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ορκίστηκε δήμαρχος Πειραιά παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου.

Στην ορκωμοσία του κ. Μιχαλολιάκου παρέστη και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δηλωσε: «Ήρθα να ευχηθώ στον Βασίλη να είναι σιδεροκέφαλος και τυχερός. Ήρθα, επίσης, να συμβολίσω εδώ με την παρουσία μου, αλλά και την παρουσία όλων των πολιτικών εκπροσώπων, την ανάγκη ενότητας στον Πειραιά, προκειμένου να μπορέσουμε να δρασκελήσουμε την επόμενη χρονιά, μέσα από επιτυχίες στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς μας.

» Θέλω να γνωρίζουν οι πάντες ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν, προκειμένου να βοηθήσει το έργο αυτό, το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι υπερκομματικό».
  • Η ορκωμοσία Ψωμιάδη
Η τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ χοροστατούντων των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Ανθίμου και Καλαμαριάς Προκόπιου.

Πολιτικό όρκο έδωσαν επτά περιφερειακοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε πως με τον «Καλλικράτη» μπαίνει τέλος στο μοντέλο του συγκεντρωτικού και σπάταλου κράτους. Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που προωθούνται δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλης της κοινωνίας.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι θα στηρίξει με πνεύμα συναίνεσης κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που συμβάλει στην ανάπτυξη. Δήλωσε ότι θα διεκδικήσει και δεν θα κρυφτεί πίσω από τις αδυναμίες και τις προχειρότητες του «Καλλικράτη», ενώ είπε ότι θα λειτουργήσει χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Κυριάκος Βελόπουλος, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιάννης Κούτρας. Όλες οι νέες αυτοδιοικητικές Αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2011. [Newsroom ΔΟΛ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου