Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

Τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι με κάθε μορφή εργασιακής σχέσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατέθεσε χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, Χρήστος Τέγος. Οπως τόνισε, αυτό θα πρέπει να ισχύσει και για όσους συμβασιούχους έχουν απολυθεί, ενώ κάλεσε σε ξεπάγωμα των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, κόντρα στο μνημόνιο που προβλέπει ότι για κάθε πέντε αποχωρήσεις γίνεται μία πρόσληψη στο δημόσιο.

Αυτή ήταν και η μόνη καθαρή υπέρ των συμβασιούχων θέση, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα - με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας εξαιτίας και της πρόσφατης απόλυσης 100 εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ - βλέπουν όσους έβαλαν την υπογραφή τους στον κατάπτυστο θεσμό των συμβασιούχων να επιδεικνύουν τώρα απόλυτη αδιαφορία για την τύχη τους.

Ετσι, την προχτεσινή «κόντρα» μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, για το ποιος φταίει για τα σκουπίδια στην πόλη - με τον Γ. Ραγκούση να εγκαλεί τον Ν. Κακλαμάνη ότι δεν προχώρησε έγκαιρα σε προκηρύξεις θέσεων στην καθαριότητα - ακολούθησε η αντιπαράθεση χτες στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ανάμεσα στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του Ν. Κακλαμάνη. Ο τελευταίος απαντώντας στις ποινικές ευθύνες που του καταλόγισε προχτές ο Γ. Ραγκούσης, «αναρωτήθηκε» ποιος θα στείλει τον εισαγγελέα στον υπουργό που έκοψε αυθαίρετα 1,5 δισ. ευρώ από τα οικονομικά των δήμων. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κοιμήσης, είπε ότι ο δήμος θα έπρεπε έγκαιρα να προσλάβει προσωπικό ορισμένου χρόνου, για να μη δημιουργηθούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Αμφότεροι προσπέρασαν τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής διοίκησης για τη διαιώνιση και αξιοποίηση του θεσμού των συμβασιούχων, κόντρα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, Γ. Χάρδας, και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, Ν. Χιωτάκης, οι οποίοι έχουν επίσης σημαντικές ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο, με τη μη ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία της χωματερής Ανω Λιοσίων - Φυλής, την προώθηση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία μεθόδων, την ιδιωτικοποίηση τμημάτων της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Γ. Χάρδας ζήτησε να υπάρξει μια 5ετής παράταση των συμβάσεων, όπως έγινε με τους δασοπυροσβέστες. Είπε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν έως και 16 ώρες και πολλοί αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ο Ν. Χιωτάκης ζήτησε να γίνει μια εξαίρεση και να κρατηθεί το προσωπικό του ΕΣΔΚΝΑ, μέχρι τη λήξη της θητείας του οργανισμού.

  • Δεν παραιτείται τελικά από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ ο Ν. Κακλαμάνης, κατόπιν αιτήματος - όπως είπε - των συναδέλφων του. Οπως ανακοίνωσε χτες, θα παραμείνει μέχρι τον Απρίλη, οπότε και θα εκλεγούν τα νέα όργανα της τοπικής διοίκησης.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου