Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συμφωνία Μπουτάρη-Ανθιμου

  • ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Ελιωσαν οι πάγοι στις σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη με το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και ξεκίνησε μια νέα εποχή, καθώς οι δυο τους συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θεσμικό επίπεδο με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των απόρων και άλλων ατόμων που έχουν ανάγκες, με τη συνεργασία του δήμου και της Εκκλησίας.

Η ελεημοσύνη είναι θέμα της Εκκλησίας, συμφώνησαν

Η ελεημοσύνη είναι θέμα της Εκκλησίας, συμφώνησαν Στις 10.40 χθες το πρωί ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το κατώφλι της Μητρόπολης, μαζί με τις αντιδημάρχους Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και Νεότητας Μαρία Πασχαλίδου. Η αμηχανία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στην υποδοχή τους από το μητροπολίτη, αλλά μετά τη συνάντηση, που κράτησε μία ώρα, το κλίμα ήταν καλό και πιο χαλαρό.

Βρήκαν, μάλιστα, φόρμουλα κοινής αποδοχής και για τη σημερινή ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γ. Μπουτάρης θα δώσει πολιτικό όρκο, οπότε δεν συντρέχει λόγος παρουσίας του μητροπολίτη, ο οποίος θα στείλει εκπροσώπους του για τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο. Ωστόσο, ο Ανθιμος θα είναι παρών στην κοπή της βασιλόπιτας (κατά την παράδοση-παραλαβή στο δήμο), θα την ευλογήσει και το πρώτο κομμάτι της θα είναι για τον Χριστό.

Μπουτάρης και Ανθιμος δεν θέλησαν να δώσουν οποιαδήποτε συνέχεια στο μεταξύ τους επεισόδιο προεκλογικά (26 Οκτωβρίου), στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όταν ο μητροπολίτης απείλησε τον Μπουτάρη ότι δεν θα εκλεγεί δήμαρχος, επειδή τον είχε κατηγορήσει ότι φέρεται σαν «μουτζαχεντίν». Είπαν ότι έλιωσαν οι πάγοι μεταξύ τους και έχει τελειώσει το ζήτημα αυτό.

«Συμφωνήσαμε οι πράξεις του δήμου και της Εκκλησίας να δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης ατόμων της πόλης που έχουν ανάγκες», επισήμανε ο Γ. Μπουτάρης.

Ανακοίνωσε πως στο εξής ο Δήμος θα καταργήσει τις δωροεπιταγές που χορηγούνται επί Παπαγεωργόπουλου σε απόρους και το ποσό θα πηγαίνει στην Εκκλησία, διότι η ελεημοσύνη είναι δικό της έργο και όχι του δήμου.

Συζήτησαν ακόμα για τα συσσίτια απόρων, το θέμα των εξαρτημένων ατόμων, των ζητιάνων στους δρόμους (πολλοί έρχονται από τη Βουλγαρία) και τη φιλοξενία σπουδαστών σε οικοτροφεία της Εκκλησίας. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου