Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Βούλιαξε» ο στόλος του Νικήτα


Μπορεί ο Νικήτας Κακλαμάνης να προσπαθεί να εμφανίσει το Δήμο Αθηναίων ως πρότυπο καλής λειτουργίας χωρίς απλήρωτους εργαζομένους, η πραγματικότητα όμως έρχεται να τον διαψεύσει αυτή τη φορά από το χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πρέπει να εργάζονται πλέον πεζή, καθώς τα τριάντα περιπολικά που είχε αποκτήσει ο δήμος με σύστημα χρονομίσθωσης βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας.

Η εταιρεία που τα είχε χορηγήσει (Executive - Ομιλος Σφακιανάκη) παραμένει απλήρωτη από τον περασμένο Απρίλιο, το χρέος έχει φθάσει στα 60.000 ευρώ, αλλά τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν διότι εκτός από πολλές βλάβες έχουν λήξει και τα συμβόλαιά τους. Από πλευράς εταιρείας, μας δηλώθηκε ότι δεν της έχουν ακόμη επιστραφεί τα οχήματα, τα οποία φέρουν και τον ειδικό αστυνομικό εξοπλισμό.

Την ακινητοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των περιπολικών (έχουν απομείνει λίγα ακόμη μεγαλύτερης ηλικίας και τα βαν) καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (ΣΔΑΑ), τονίζοντας ότι οδηγεί στην «υποβάθμιση της θέσης του δημοτικού αστυνομικού».

Το ΣΔΑΑ καταγγέλλει επίσης καθυστερήσεις στις πληρωμές. Συγκεκριμένα, δεν έχουν καταβληθεί υπερωρίες και νυχτερινά, ενώ οι 300 δημοτικοί αστυνομικοί που προσλήφθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχουν ακόμη πάρει ούτε ευρώ ως αμοιβή! Το σωματείο προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε άλλοθι για την υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας και αξίας του κοινωνικού λειτουργήματος του σώματος.

Κατά τα άλλα, ο αποχωρών δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει στο θέμα με τους 224 εργαζομένους της καθαριότητας, που αντί να μαζεύουν σκουπίδια βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες, υπουργεία και γραφεία πολιτικών.

Υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι μόνο το 7% των εργαζομένων του κλάδου, δηλώνει ότι το 95% των συσσωρευμένων σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί από τους δρόμους και ρίχνει όλη την ευθύνη για την κατάσταση στην παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να τα δώσει «όλα στους ιδιώτες»...*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου