Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Εκκληση για συνεργασία στους δήμους από Μπουτάρη

Τη συνδρομή των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα του κεντρικού δήμου με απορριμματοφόρα οχήματα ζήτησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τους δημάρχους του νομού.
Η νέα δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης εξετάζει, επιπλέον, το ενδεχόμενο ενοικίασης οχημάτων αποκομιδής από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να συμπληρώσει τον στόλο των απορριμματοφόρων του δήμου που εν πολλοίς είναι παροπλισμένος.
Μόλις 20 σε σύνολο 68 απορριμματοφόρων βρίσκονται σε λειτουργία, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας αντιδημαρχίας καθαριότητας, ενώ 35 οχήματα φέρουν βαριές βλάβες και αναμένουν την επισκευή τους σε ιδιωτικά συνεργεία, έπειτα και από την έγκριση της σχετικής απόφασης από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας την περασμένη Πέμπτη.
Οπως εκτιμάται, τα απορριμματοφόρα θα είναι και πάλι στους δρόμους εντός τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αλλά από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης επιρρίπτονται ευθύνες για αργοπορία 2,5 μηνών στην περιφέρεια, που αρχικώς είχε απορρίψει τη λύση των ιδιωτικών συνεργείων.
Στο μεταξύ, μετ’ εμποδίων γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον κεντρικό δήμο της πόλης, μολονότι η απερχόμενη διοίκηση διαβεβαιώνει πως η πόλη θα κάνει Πρωτοχρονιά καθαρή. Καθημερινά στον Δήμο Θεσσαλονίκης παράγονται 700 τόνοι απορριμμάτων, ενώ με το ένα τρίτο του στόλου των απορριμματοφόρων είναι εφικτή η αποκομιδή μόλις των 300 εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου