Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίσθηκε ο νέος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου


Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στη Σύρο, η τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, των αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Στην ομιλία του, ο περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μας ενώνει ο ίδιος στόχος. Να νιώσει ο κάθε κάτοικος του Νότιου Αιγαίου ότι αξίζει να μένει στις ρίζες του, να δημιουργεί στον τόπο του και να έχει δικαίωμα στο όνειρο. Δικό μας χρέος είναι να συγκρουστούμε με αυτό που θεωρείται - ή κάποιοι θεωρούν - ότι είναι μοιραίο και αναπόφευκτο για τον νησιώτη. Να είμαστε απέναντι με όσους πιστεύουν ότι η μοίρα του Αιγαιοπελαγίτη είναι να ζει σε συνθήκες άγονης γραμμής».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «έστω και ένας Νοτιοπελαγίτης να αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει τα αγαθά τής ίσης μεταχείρισης και της δίκαιης αντιμετώπισης, τότε στο στέρεο οικοδόμημα που φιλοδοξούμε να χτίσουμε θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της ρωγμής και της κατεδάφισης.

Αυτό δεν είναι αιτούμενο Δωδεκανησιακό ή Κυκλαδίτικο. Δεν είναι απαίτηση του Συριανού, ή του Ροδίτη. Πρόκειται για μία πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα, που αφορά και αγγίζει κάθε κάτοικο του Νοτίου Αιγαίου, από τη Σύρο μέχρι τη Ρόδο και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου