Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απαισιόδοξος ο Α. Τσίπρας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δηλώσεις προέδρου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ.

Την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενημερώθηκε από το Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους δήμους όλης της χώρας, καθώς και για τις δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται το 2011, το 2012 και το 2013, οπότε αναμένεται περικοπή πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περίπου 3 δισ. ευρώ και αν συνυπολογιστεί - όπως ανέφερε- και το περίπου 1,5 δισ. των παρακρατηθέντων κεντρικών αυτοτελών πόρων μιλάμε για 4,5 δισ. λιγότερα στην τριετία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για μια πολιτική ασφυξίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι αυτή η μείωση πόρων πολύ γρήγορα θα μετακυλιστεί στους ίδιους τους πολίτες, πράγμα το οποίο πρέπει να αποφύγουμε, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι το 2011 θα είναι έτος διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ριζική στροφή στην ακολουθούμενη πολιτική.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου