Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίζεται σήμερα ο νέος δήμαρχος Αθηναίων


Στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας είναι στραμμένα σήμερα το απόγευμα τα βλέμματα, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Το πρόβλημα με τη «διορθωμένη» απόφαση του Πρωτοδικείου, που αναδείκνυε ως επιτυχόντες τους δημοτικούς συμβούλους βάσει της σειράς κατάταξης σε σταυρούς συνολικά σε όλη την Αθήνα, ανατρέποντας τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι «ξεπεράστηκε».
Η παράταξη του κ. Καμίνη, ο οποίος θα δώσει πολιτικό όρκο, θεωρεί λανθασμένη τη συγκεκριμένη απόφαση και παραπέμπει στις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη», που ορίζει πως οι σύμβουλοι εκλέγονται ανάλογα με τους σταυρούς που έλαβαν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό κάθε συνδυασμού.
Ετσι, στη σημερινή τελετή θα ορκιστούν 49 μέλη, δηλαδή, όσοι είχαν ανακηρυχθεί πριν από τη δικαστική απόφαση. Κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου αναμένεται να προσφύγει ο κ. Γ. Αμυράς, επικεφαλής του «Επιμένουμε Αθήνα», που με βάση τη «διορθωμένη» απόφαση στερείται μία από τις δύο έδρες που κατέλαβε. Επίσης σήμερα ορκίζονται τα περισσότερα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια στην επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου